Meer artikelen

Visie over re-integratie voortaan verplicht in het plan van aanpak

do 13 juli 2023

Vanaf 1 juli 2023 moeten werkgever en werknemer hun visie opnemen in het plan van aanpak van het re-integratieverslag. Bij arbeidsongeschiktheid van een werknemer moet de werkgever in principe maximaal twee jaar lang het loon doorbetalen en zich inspannen voor re-integratie.

Wat is een plan van aanpak bij ziekte?
In dit plan bepalen de werkgever en werknemer hun stappen tot re-integratie bij arbeidsongeschiktheid. Wat willen ze wanneer bereiken, hoe en wanneer evalueren ze en wie is de casemanager.

Waarom een re-integratievisie?
Als werkgever en werknemer een re-integratievisie benoemen, dan is dat een hulpmiddel om het gesprek over de re-integratie te bevorderen. Dit is goed voor de betrokkenheid van de werkgever én werknemer. Daarnaast kan het bijdragen aan een succesvolle re-integratie. De visie kan bijvoorbeeld gaan over arbeidsmogelijkheden, passend werk of een andere visie op het re-integratie advies van de bedrijfsarts. De visie op de re-integratie is opnieuw vereist bij veranderingen in het plan van aanpak, de eigen risicodragers voor de ziektewet en de eerstejaarsevaluatie.

Voldoet u aan uw verplichting?
We adviseren u om bij het opstellen van het plan van aanpak rekening te houden met deze nieuwe verplichting. Zo voldoet u aan de gestelde eisen. Raadpleeg hier de richtlijnen bij het plan van aanpak voor werkgevers.

Vragen?
Heeft u nog vragen of heeft u hulp nodig bij het opstellen van een plan van aanpak? Neem dan gerust contact op met jouw casemanager of werkvermogenspecialist van Meijers Vitaal.

Tags: Verzuim, Ziektewet

Actueel
menu
Contact