Filosofie Huis van Werkvermogen 

Het voorkomen van verzuim is mogelijk nog belangrijker dan het managen ervan. Kent u het model van het Huis van Werkvermogen? Dit gebruiken wij om de oorzaak van verzuim te achterhalen en om
structurele oplossingen te creëren. Hiermee voorkom je dat je enkel aan symptoombestrijding doet.

Wij leren uw organisatie met dit model te werken. Dat helpt u om verzuim in een breder perspectief te plaatsen.

Neem contact op met een van onze werkvermogenspecialisten

Het huis van werkvermogen

Wij gebruiken het model van het huis van werkvermogen om het gesprek te voeren over welbevinden. Wij leren uw organisatie met dit model te werken.

Een goed werkvermogen ontstaat als de eerste drie verdiepingen – over wat je kan en wil – in evenwicht zijn met de vierde verdieping. Deze maakt duidelijk wat de organisatie van de medewerker verlangt en wat deze hem of haar te bieden heeft.

Het dienstverleningsconcept van Meijers Vitaal is ontstaan vanuit de behoefte van werkgevers. Zo houdt u helder zicht op het gehele werkvermogen in uw organisatie.

Meijers vItaal Huis van werkvermogen

Toelichting het huis van werkvermogen

De binnenkant van het huis gaat om de werknemer. De begane grond, de basis, is een goede lichamelijke en psychische gezondheid. Op de 1e verdieping kijken we naar juiste kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het werk. De normen, waarden en drijfveren vind je op de 2e verdieping en op de 3e gaat het om de inhoud van het werk en spelen management en leiderschap een grote rol.

De buitenkant van het huis toont de externe factoren die van invloed zijn, bijvoorbeeld de balans tussen werk en privé.

De aanleiding voor verzuim lijkt vaak een disbalans op de begane grond (gezondheid). Maar een duurzame oplossing komt alleen tot stand als het totaal aan verdiepingen in de aanpak wordt meegenomen.

Actueel
menu
Contact